Музички времеплов


 • 2002 - Red Hot Chili Peppers започнуваат три неделен престој на првото место на британската албумска листа со ‘By The Way.’
 • 1997 - Во В. Британија започнува да се продава чипс Spice Girls. До крајот на годината ќе се продадат над 16 милиони пакувања
 • 1984 - Phillip Wynne, пејач во Detroit Spinners на 43 години починува на сцената на еден концерт. Working My way Back To You
 • 1973 - Пијан возач го убива Clarence White од The Byrds додека тој ја сместувал опремата за концерт во Калифорнија.
 • 1973 - За време на концерт во Холивуд, Phil Everly ја крши гитарата и револтирано си заминува од сцената. Don сам го завршува сетот и објавува дека Everly Brothers се разидуваат.
 • 1952 - Роден е Chris Cross, басист и синтисајзери во Ultravox. 'Vienna'
Музички времеплов
 • 1997 - Во В. Британија започнува да се продава чипс Spice Girls. До крајот на годината ќе се продадат над 16 милиони пакувања
 • 2002 - Red Hot Chili Peppers започнуваат три неделен престој на првото место на британската албумска листа со ‘By The Way.’
 • 1984 - Phillip Wynne, пејач во Detroit Spinners на 43 години починува на сцената на еден концерт. Working My way Back To You
 • 1973 - Пијан возач го убива Clarence White од The Byrds додека тој ја сместувал опремата за концерт во Калифорнија.
 • 1973 - За време на концерт во Холивуд, Phil Everly ја крши гитарата и револтирано си заминува од сцената. Don сам го завршува сетот и објавува дека Everly Brothers се разидуваат.
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје