WMC 2015

Музички времеплов
  • 1962 - од излив на мозокот умира Stuart Sutcliffe, оригинален член на Beatles, кој и го даде заштитниот имиџ на групата.
  • 1999 - се одржува концерт во чест на починатата Linda McCartney. Приходот оди за помош во борбата за правата на животните.
  • 1970 - на концерт во Бостон, Jim Morrison од Doors ја прашува публиката кој сака да ги види неговите гениталии.
  • 1940 - роден е Richie Valens кој ќе ја сними англиската верзија на песната Tеll Laura I Love Her.
  • 1999 - USA No1 TLC “No Scrubs” 4 w.
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје