FIFPro London 2005

Музички времеплов
  • 1970 - на концерт во Бостон, Jim Morrison од Doors ја прашува публиката кој сака да ги види неговите гениталии.
  • 1999 - се одржува концерт во чест на починатата Linda McCartney. Приходот оди за помош во борбата за правата на животните.
  • 1970 - Елвис Присли се онесвестува на концерт во Балтимор. Крајот му се наближува.
  • 1940 - роден е Richie Valens кој ќе ја сними англиската верзија на песната Tеll Laura I Love Her.
  • 1940 - роден е Боби Хетфилд од Righteous Brothers.
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје