Музички времеплов


 • 2002 - UK No.1 Blue & Elton John 'Sorry Seems To Be The Hardest Word'
 • 1999 - Поранешниот менаџер на Sex Pistols, Malcolm McLaren објавува дека ќе се кандидира за градоначалник на Лондон. Неговата изјава гласи: 'Го сменив Лондон со Sex Pistols, можам да го сменам и како градоначалник'.
 • 1997 - Во Лондон премиерно се прикажува филмот на Spice Girls, 'Spice World The Movie'. Следната година ќе биде номиниран за 'најлош филм' на доделувањето на наградата Златна малина.
 • 1984 - Do They Know Its Christmas' на Band Aid влегува на првото место на британската синглска листа и на таа позиција останува 5 недели. Ќе стане најпродаван британски сингл на сите времиња со тираж од 3,5 милиони копии.
 • 1942 - Роден е Dave Clark од Dave Clark Five. UK No.1 'Glad All Over'
 • 1922 - Роден е американскиот диџеј Alan Freed, човекот што му го даде името на Rock 'n' Roll-от.
Музички времеплов
 • 1922 - Роден е американскиот диџеј Alan Freed, човекот што му го даде името на Rock 'n' Roll-от.
 • 1997 - Во Лондон премиерно се прикажува филмот на Spice Girls, 'Spice World The Movie'. Следната година ќе биде номиниран за 'најлош филм' на доделувањето на наградата Златна малина.
 • 1999 - Поранешниот менаџер на Sex Pistols, Malcolm McLaren објавува дека ќе се кандидира за градоначалник на Лондон. Неговата изјава гласи: 'Го сменив Лондон со Sex Pistols, можам да го сменам и како градоначалник'.
 • 2002 - UK No.1 Blue & Elton John 'Sorry Seems To Be The Hardest Word'
 • 1942 - Роден е Dave Clark од Dave Clark Five. UK No.1 'Glad All Over'
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје