Во живо Интернет каналиМузички времеплов
  • 1945 - Роден е Chuck Portz од The Turtles (1967 USА No.1 'Happy Together', 1967 UK No.4 'She'd Rather Be With Me').
  • 1969 - Родена е Cheryl James или Salt од Salt-n-Pepa (1991 UK No.2 'Let's Talk About Sex').
  • 1970 - UK No.1 Simon & Garfunkel 'Bridge Over Troubled Water' (единствен UK No.1 за дуото)
  • 1981 - USА No.1 Blondie 'Rapture'
  • 1964 - Во музејот Madame Tussauds во Лондон откриени се восочните фигури на членовите на Beatles, првите поп ѕвезди со ваква почест.
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје