Музички времеплов


 • 2003 - News Of The World известува дека Michael Jackson се имал подложено на болни операции за да си ја смени бојата на кожата од црна во бела.
 • 1995 - Умира Mevin Franklin од Temptations.
 • 1991 - USА No.1 Whitney Houston 'All The Man I Need'
 • 1989 - Isaac Hayes е уапсен во Атланта заради неисплатени 346.300 долари за детска алиментација.
 • 1985 - Smiths го добиваат првиот британски бр.1 албум 'Meat Is Murder'.
 • 1978 - Sid Vicious од Sex Pistols и Nancy Spungen уапсени се во Њујорк за поседување дрога.
 • 1974 - UK No.1 Suzi Quatro 'Devil Gate Drive'
 • 1972 - Elvis Presley и неговата сопруга Priscilla легално се разделуваат.
 • 1965 - На Бахамите започнува снимањето на новиот филм на Beatles, следбеник на 'A Hard Days Night'. Работниот наслов е 'Eight Arms To Hold You'.
 • 1961 - UK No.1 Petula Clark 'Sailor'
 • 1958 - Роден е David Sylvian, вокалист во Japan (1982 UK 5 'Ghosts').
Музички времеплов
 • 1958 - Роден е David Sylvian, вокалист во Japan (1982 UK 5 'Ghosts').
 • 1978 - Sid Vicious од Sex Pistols и Nancy Spungen уапсени се во Њујорк за поседување дрога.
 • 1991 - USА No.1 Whitney Houston 'All The Man I Need'
 • 2003 - News Of The World известува дека Michael Jackson се имал подложено на болни операции за да си ја смени бојата на кожата од црна во бела.
 • 1995 - Умира Mevin Franklin од Temptations.
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје