Музички времеплов


 • 2004 - Usher го добива вториот британски бр.1 албум ‘Confessions’.
 • 2001 - Артистот порано познат како Puffy и Puff Daddy изјавува за MTV дека во иднина сака да биде нарекуван P. Diddy.
 • 1987 - UK No.1 Mel and Kim 'Respectable'
 • 1981 - USА No.1 Blondie 'Rapture'
 • 1970 - UK No.1 Simon & Garfunkel 'Bridge Over Troubled Water' (единствен UK No.1 за дуото)
 • 1969 - Родена е Cheryl James или Salt од Salt-n-Pepa (1991 UK No.2 'Let's Talk About Sex').
 • 1964 - Во музејот Madame Tussauds во Лондон откриени се восочните фигури на членовите на Beatles, првите поп ѕвезди со ваква почест.
 • 1948 - Роден е John Evans од Jethro Tull (1969 UK No.3 & USА No.11 'Living In The Past').
 • 1945 - Роден е Chuck Portz од The Turtles (1967 USА No.1 'Happy Together', 1967 UK No.4 'She'd Rather Be With Me').
Музички времеплов
 • 1964 - Во музејот Madame Tussauds во Лондон откриени се восочните фигури на членовите на Beatles, првите поп ѕвезди со ваква почест.
 • 1969 - Родена е Cheryl James или Salt од Salt-n-Pepa (1991 UK No.2 'Let's Talk About Sex').
 • 1970 - UK No.1 Simon & Garfunkel 'Bridge Over Troubled Water' (единствен UK No.1 за дуото)
 • 1981 - USА No.1 Blondie 'Rapture'
 • 1948 - Роден е John Evans од Jethro Tull (1969 UK No.3 & USА No.11 'Living In The Past').
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје