Музички времеплов


 • 1999 - Sinead O'Connor станува свештеник и го прифаќа името Мајка Bernadette Mary.
 • 1995 - Courtney Love од Hole ја одбива понудата од 1 милион долари од Playboy да се слика гола.
 • 1987 - USA No1 Cutting Crew “(I Just) Died in Your Arms”.
 • 1986 - 5150, првиот албум на Van Halen снимен со Sammy Hagar, се искачува на врвот на американската албумска листа. Името на албумот е земено од њујоршки полициски код за криминал.
 • 1982 - сред бел ден во Лос Анџелес Rod Stewart е нападнат и ограбен.
 • 1977 - започнува со работа легендарната њујоршка дискотека Studio 54
 • 1960 - роден е Roger Taylor, тапанист во Duran Duran.
 • 1960 - започнува снимањето на филмот на Elvis Presley, “G.I. Blues”.
Музички времеплов
 • 1960 - роден е Roger Taylor, тапанист во Duran Duran.
 • 1977 - започнува со работа легендарната њујоршка дискотека Studio 54
 • 1999 - Sinead O'Connor станува свештеник и го прифаќа името Мајка Bernadette Mary.
 • 1960 - започнува снимањето на филмот на Elvis Presley, “G.I. Blues”.
 • 1986 - 5150, првиот албум на Van Halen снимен со Sammy Hagar, се искачува на врвот на американската албумска листа. Името на албумот е земено од њујоршки полициски код за криминал.
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје