Музички времеплов


 • 1989 - Courtney Love стапува во брак со првиот сопруг James Moreland, вокалист во бендот Leaving Trains.
 • 1979 - Little Richard, сега познат како пречесниот Richard Pennman зборува за лошите духови на рокенрол музиката, изјавувајќи: 'Ако Господ може да спаси еден стар хомосексуалец како мене, може да го спаси секого'.
 • 1973 - Роден е Daniel Jones од Savage Garden. To The Moon And Back
 • 1972 - Paul и Linda McCartney се уапсени во Шведска зашто поседувале дрога.
 • 1947 - Роден е Don Henley, тапанист и воклаист во Eagles и соло изведувач. 'The Boys of Summer'
 • 1944 - Родена е Estelle Bennett од Ronettes, познати по хитот 'Be My Baby'.
Музички времеплов
 • 1972 - Paul и Linda McCartney се уапсени во Шведска зашто поседувале дрога.
 • 1973 - Роден е Daniel Jones од Savage Garden. To The Moon And Back
 • 1944 - Родена е Estelle Bennett од Ronettes, познати по хитот 'Be My Baby'.
 • 1989 - Courtney Love стапува во брак со првиот сопруг James Moreland, вокалист во бендот Leaving Trains.
 • 1979 - Little Richard, сега познат како пречесниот Richard Pennman зборува за лошите духови на рокенрол музиката, изјавувајќи: 'Ако Господ може да спаси еден стар хомосексуалец како мене, може да го спаси секого'.
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје