Музички времеплов


 • 2000 - UK No1 Craig David “Fill Me In” 1 w.
 • 1994 - USA No1 R. Kelly “Bump ‘N’ Grind” 6 w.
 • 1994 - UK No1 Take That “Everything Changes” 2 w.
 • 1989 - басистот на Rolling Stones, Bill Wyman објавува дека ќе се жени со 19 годишната Mandy Smith.
 • 1988 - во сообраќајка загинува Dave Prater, од Sam & Dave.
 • 1988 - USA No1 Billy Ocean “Get Outta My Dreams Get Into My Car” 2 w.
 • 1988 - UK No1 Pet Shop Boys “Heart” 3 w.
 • 1983 - UK No1 David Bowie “Let’s Dance” 3 w.
 • 1966 - издаден е хитот "When A Man Loves A Woman" на Percy Sledge.
 • 1958 - Bill Haley and the Comets ја започнуваат првата турнеја во Јужна АМерика.
 • 1932 - роден е Carl Perkins.
Музички времеплов
 • 1958 - Bill Haley and the Comets ја започнуваат првата турнеја во Јужна АМерика.
 • 2000 - UK No1 Craig David “Fill Me In” 1 w.
 • 1989 - басистот на Rolling Stones, Bill Wyman објавува дека ќе се жени со 19 годишната Mandy Smith.
 • 1994 - USA No1 R. Kelly “Bump ‘N’ Grind” 6 w.
 • 1932 - роден е Carl Perkins.
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје