Музички времеплов


 • 2004 - Michael Jackson во суд се изјаснува дека не е виновен по 7-те обвинувања за сексуално искористување малолетни момчиња. На судењето во Санта Барбара доцнел 21 минута, што било навреда за судот.
 • 1992 - Eric Clapton ја снима својата Unplugged сесија за MTV. Од тој концерт ова е анплагд верзијата на Layla.
 • 1988 - Tina Turner поставува рекорд настапувајќи пред 182.000 публика во Рио де Жанеиро. Тоа е најбројна публика на концерт на соло изведувач.
 • 1979 - Родена е американската пејачка и актерка Aaliyah. 'Try Again'
 • 1979 - Завршува бракоразводниот процес меѓу Cher и Gregg Allman.
 • 1970 - Полицијата ја затвора еротската изложба на John Lennon, 'Bag One' во лондонската арт галерија.
 • 1959 - Родена е Helen Folasade Adu, попозната како Sade. No Ordinary Love
Музички времеплов
 • 1979 - Родена е американската пејачка и актерка Aaliyah. 'Try Again'
 • 1988 - Tina Turner поставува рекорд настапувајќи пред 182.000 публика во Рио де Жанеиро. Тоа е најбројна публика на концерт на соло изведувач.
 • 1979 - Завршува бракоразводниот процес меѓу Cher и Gregg Allman.
 • 1970 - Полицијата ја затвора еротската изложба на John Lennon, 'Bag One' во лондонската арт галерија.
 • 1959 - Родена е Helen Folasade Adu, попозната како Sade. No Ordinary Love
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје