Музички времеплов


 • 2000 - Patsy Kensit најавува развод со пејачот на Oasis, Liam Gallagher.
 • 1989 - За првпат продажбата на компакт дисковите ја надминува продажбата на албумите на винил.
 • 1980 - Со настапот во Западен Берлин, Led Zeppelin го имаат последниот заеднички концерт. Го завршуваат со 'Whole Lotta Love'.
 • 1971 - Се венчаат Bjorn Ulvaeus и Agnetha Faltskog од АВВА. Присутни се 3.000 обожаватели.
 • 1962 - Роден е Clive Jackson од Doctor And The Medics. 'Spirit In The Sky'
 • 1950 - Роден е David Hodo од Village People. 'YMCA'
 • 1940 - Роден е Richard Starkey, односно Ringo Starr, тапанист и воклист во Beatles.
Музички времеплов
 • 1989 - За првпат продажбата на компакт дисковите ја надминува продажбата на албумите на винил.
 • 1971 - Се венчаат Bjorn Ulvaeus и Agnetha Faltskog од АВВА. Присутни се 3.000 обожаватели.
 • 1962 - Роден е Clive Jackson од Doctor And The Medics. 'Spirit In The Sky'
 • 1950 - Роден е David Hodo од Village People. 'YMCA'
 • 1980 - Со настапот во Западен Берлин, Led Zeppelin го имаат последниот заеднички концерт. Го завршуваат со 'Whole Lotta Love'.
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје