Мак Топ 5 23.02.2020


1
Те спомнувам
Ареа
| 1 Недела во листата
22
2
Skopje Forever
Nikeja
| 1 Недела во листата
4
3
Ана
Суперхикс
| 1 Недела во листата
5
4
Обично необичен ден
Каролина Гочева
| 1 Недела во листата
8
5
Не ме моли
Ayana
| 1 Недела во листата
5
Музички времеплов
  • 1957 - Cadence Records го издаваат синглот "Bye Bye Love" на Everly Brothers, откако претходно 30 други издавачки куќи одбиле да го објават.
  • 1971 - По 6 месеци од неговата смрт, албумот "The Cry of Love" на Jimi Hendrix добива златен сертификат.
  • 2002 - Kylie Minogue ја одбива понудата вредна 1.2 милиони фунти на магазинот Playboy да се слика гола.
  • 1976 - издаден е синглот "Silly Love Songs" на Paul McCartney and Wings.
  • 1976 - за турнеата на Ролинг Стоунс низ Англија, стасале преку милион барања за влезници кои се сместени во посебно засолниште, а нивната распределба извршена е со ждрепка. Поштата само на нивното испраќање до нарачителите во тоа време заработила 30 000 фунти.
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје