Klingande - Wonders


Музички времеплов
  • 1939 - роден е Marvin Gaye.
  • 1928 - роден е Serge Gainsbourg познат по брит бр 1 хит со Jane Birkin Je t`aime...
  • 1972 - John Lennon и Yoko Ono одржуваат прес конференција по повод одлуката на американскиот оддел за имигранти John да биде прогонет од САД.
  • 1960 - Американската национална асоцијација за музичка трговија ги додоелува своите први награди. Elvis Presley е именуван за најтиражен машки, а Connie Francis за најтиражен женски изведувач.
  • 1977 - UK No 1 Abba “Knowing Me Knowing You” 5 w.
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје