5 Seconds of Summer - Valentine


Музички времеплов
  • 1979 - Rod Stewart се жени со поранешната сопруга нa актерот George Hamilton, Alana Hamilton.
  • 1944 - родена е Michelle Phillips од Mamas and Papas.
  • 1974 - се одржува California Jam рок фестивалот и пред 200.000 луѓе настапуваат Emerson, Lake and Palmer, Black Sabbath, Deep Purple, Black Oak Arkansas и Eagles. Настанот поминува без инциденти.
  • 1956 - Paramount Pictures потпишува договор со Elvis Presley за снимање три филма.
  • 1968 - Steve Miller во текст за Billboard пишува дека британската рок сцена e на ниско безживотно ниво.
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје